Angelina Road – Lige ved siden af virkeligheden

Den 30. marts 2009 udsendte Poul Krebs albummet ANGELENO ROAD (Lige ved siden af virkeligheden) – det første studiealbum i næsten tre år fra hans hånd og en af hans mest ambitiøse udgivelser nogensinde. Sangene på albummet var skrevet over en flerårig periode – og i løbet af 2008 rejste Krebs rundt til en række af sine musikalske samarbejdspartnere i såvel Stockholm som Århus, København og Los Angeles, for sammen med disse at gøre sangene klar til indspilning. I oktober rejste Poul Krebs og hans efterhånden stærkt sammentømrede band (Per Chr. Frost – guitar, Christer Jansson – trommer, Morten Buchholtz – keyboards og Peter Kjøbsted – bas) til Los Angeles, hvor det kommende album blev indspillet. I en tid hvor de fleste studier lukker, fordi klienterne indspiller på digitalt grej i soveværelset eller køkkenet – valgte Krebs & co. at gå imod strømmen og lavede albummet i et af verdens bedste studier, Ocean Studios i Los Angeles forstaden Burbank.

“Med den udvikling der er i musikbranchen lige nu, kan det her jo sagtens være sidste gang jeg udgiver et traditionelt album. Måske vil det fremover handle mere om enkeltsange, om digitale EPer eller noget helt tredje. Derfor var det mit store ønske, at tage bandet med over Atlanten for at få realiseret drømmen om at indspille i et af verdens bedste studier. Det er en dyr og vild måde at lave plader på, i en tid hvor pladesalget rasler ned og de fleste derfor nærmest indspiller på eget udstyr opstillet i soveværelset. Men mit pladeselskab var heldigvis med på, at en alternativ vej ud af krisen også kan være at satse hele butikken på at lave et album af den slags der kun kan indspilles i et rigtig godt studie, hvor musikken har plads til at folde sig ud. Jeg synes vi har fanget bandet når det lyder bedst – helt nærværende og upoleret. Jeg er enormt glad for resultatet, det er blevet det album jeg altid har drømt om at lave.” (Poul Krebs)

Ocean studiet er ikke bare sjældent stort og med en akustik i verdensklasse – men rummer også en af studiebranchens bedste Neve-pulte og en imponerende samling af vintage mikrofoner og andet studieudstyr. Det kan alt sammen høres på det kommende Krebs-album – der ikke bare lyder fantastisk, men også præsenterer et band i tæt og organisk samspil omkring en række af Poul Krebs bedste sange gennem karrieren og med Krebs selv i vokal storform. Sammen med bandet var den erfarne US-engineer Bryan Golder (hvis cv bl.a. tæller mix og recording med navne som Tom Petty, Gavin Degraw og Erykah Badu) – og så ikke mindst den danske top-producer Rune Westberg, der har bosat sig i Los Angeles for at fortsætte den succesfulde producerkarriere, der senest har resulteret i den internationale hitdebut fra Alphabeat.
“Sangene på albummet er sange jeg har skrevet gennem de sidste tre år – og hvad jeg så har lært i den tid, kan man forhåbentlig høre på albummet. Først og fremmest har jeg øvet mig i at holde min kæft indtil jeg har haft noget at sige, og det håber jeg også at man kan høre. Jeg håber sgu at man kan høre at de sange er spillet af et band der har lagt alt i det. At man kan finde og glæde sig over alle de små hilsener albummet er fyldt med, til de sange, sangere og bands jeg der har ført mig afsted på min vej. For hørt på den måde er det her i høj grad også min og bandets store hyldest til en masse af den musik vi er inspireret af.” (Poul Krebs)
ANGELENO ROAD viser alle facetter af sangskriveren Poul Krebs – der også undervejs går helt nye veje, som i sangen “Skyggernes Nat (Helmand Blues)”, med sit hudløse portræt af den hjemvendte Afghanistan-veteran der “går rundt i gaderne/med et hoved som en håndgranat”. Sammen med kollegaerne Michael Falch og Søren Huus fortæller Krebs en anden historie om livet på landevejen i “Ensomme flokdyr” – mens den del af samfundsdebatten der handler om tilpasning og fremmede kulturer, vendes lidt på hovedet i den satiriske “Min mor hun gik også med tørklæde”. Fra åbningen med singlehittet “En dag som i dag”, over andre potentielle træffere som den melankolske “Skrøbelige ven” eller den soulede “Ti stille” og til albummet fader ud efter den nærmest zen-agtige “For det meste”, om at finde balancen i livet – er det let at høre hvordan Poul Krebs overalt føler sig godt hjemme i Rune Westbergs lydhøre produktion, hvor der sendes massevis af musikalske hilsener af sted til bl.a. Stones, Beatles/Lennon, Bill Withers, Black, Emmylou Harris og R.E.M.
Anmeldelserne af “Angeleno Road” var særdeles begejstrede og fyldt med stjerner:
“Den blide århusianer er stadig én af dansk poprocks bedste iagttagere. Og på “Angeleno Road” er han mere skarpsindig, end han har været i årevis.” (BT *****)
“Karrierens måske bedste album byder på et væld af fantastiske sange” (Fyens Stiftstidende *****)
“Luksusalbum fra Poul Krebs” (Jyske Vestkysten *****)
“…rummer alt, hvad gamle og nyere fans kan forlange af Krebs. Og lidt mere til.(Nordjyske *****)