Efter stormen

Siden efteråret 1978 har Poul Krebs primært ernæret sig som musiker, selvom det bestemt indimellem har krævet bijobs at overleve økonomisk. På Skagen Festival i sommeren ’78 mødte Poul Krebs de to amerikanske musikere, JJ Dion og Silkie Miller – og enten alene eller sammen med sine nye amerikanske venner og guitaristen Knud Møller, spillede Krebs de næste par år overalt i Danmark hvor der var en scene. Han havde forinden også markeret sig som håndboldspiller på Skovbakkens 1. divisionshold – og havde dér bl.a. spillet Europa Cup-kamp mod de senere verdensmestre fra Djelovar i Jugoslavien. Men et tilbud om en mindre turne i det nordjydske, i selskab med guitaren og yndlingssangene, gjorde udslaget – og mens håndbold-kammeraterne tog til Færøerne, spillede Krebs på ydmyge steder som Hirtshals Kro og Hyggekrogen i Hjørring. Han fik lært at kommunikere med et publikum og fik det bedst mulige forum at prøve sine sange af i.

En af dem der tidligt fik ørene op for Krebs’ talenter som sangskriver, var den legendariske Palle Juul, der både havde sit eget pladeselskab og studie, kaldet Stuk. Juul skrev kontrakt med Poul Krebs om en LP – og forud for indspilningerne, sendte Poul ham en liste over de musikere han gerne ville havde til at medvirke. Men da han kom til Stuk Ranch, fik han at vide at musikerne skulle være dem han normalt spillede med, og at der iøvrigt ikke skulle trommer på pladen – “og så var jeg dømt som folkesanger…”, som Poul Krebs i dag lakonisk husker episoden.

Efter udgivelsen af debutpladen, EFTER STORMEN (1979), i turnerede Krebs land og rige rundt i de følgende år, med skiftende besætninger i det der nu på plakaten hed POUL KREBS BAND. (To personer hang dog ved, nemlig guitaristen Knud Møller og bassisten Kent Holm. Førstnævnte var bl.a. co-producer på FRI SOM ET FORÅR i 1990, spiller ofte sammen med Krebs i lejlighedsorkesteret THE TRIBUTES og er også at finde som del af holdet bag de to albums SMÅ SENSATIONER og KOSMORAMA. Holm spillede med Krebs helt frem til 1990 og har også drevet firmaet AUTOLINK, der lejede køretøjer ud til bl.a. turnerende musikere).