Maleren og delfinerne på bugten

  • Et af Krebs bedste album (BT, 4 stjerner)
  • …med et stringent spillende orkester, får han ny luft under vingerne (Gaffa, 4 stjerner)
  • …13 ret sympatiske sange med hold i virkemidlerne (Nordjyske, 4 stjerner) )
Der blev i efteråret 2017 taget rigtig godt imod ”Maleren og delfinerne på bugten” – det første soloalbum fra Pouls Krebs i tre år. #1 på iTunes, fine anmeldelser i dagbladene og ikke mindst masser af begejstrede meldinger fra publikum, der satte stor pris på de nye sange. ”Maleren og delfinerne på bugten” er et album der overalt emmer af stor musikalitet og tæt samspil, som afsæt for en række meget stærke sange fra historiefortælleren og poeten Poul Krebs. Det er igen lavet med det band han samlede omkring ”Asfalt” – og som siden var var del af hele det store KrebsFalch projekt og nu igen stod bag Poul Krebs, med det særlige, tætte og indfølte samspil der er opdyrket over årene. ”Maleren og delfinerne på bugten” blev præsenteret for publikum ved et helt specielt arrangement på Skraaen i Aalborg, hvor Poul og bandet i løbet af to dage fik givet fire forskellige koncerter:

Først i starten af 2018 tog Poul Krebs og bandet på tur med de nye sange – og det blev til 25 byer på to måneder. Koncerter på hverdage over hele Danmark. Mere end 12.000 tilskuere – og ingen snak, men masser af god stemning og medleven undervejs. Og med premiere på ”Kom indenfor”-initiativet, hvor Poul Krebs i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og KFUMs sociale arbejde, hver aften inviterede to ildsjæle fra organisationerne til koncert, hver især sammen med en af dem de arbejder for. Anmeldelserne var stærke og bl.a. skrev Skive Folkeblad: ”Hans evne til at reflektere livet i fremragende sangtekster er usvækket, men hvad der gjorde mindst lige så stort indtryk, var genopdagelsen af hans magiske sans for at samle gode musikere omkring sig”. På bloggen 33+ kun læse: “Der var ikke skyggen af halbal, hitparade eller anden dags krebsegilde, men derimod en intens og inddragende klub stemning fra start til slut. Krebs har altid omgivet sig med nogle af branchens bedste musikere, og hans nuværende hold er ingen undtagelse”. Også Fredericia Dagblad var ude med de store roser – og i anmeldelsen her kunne man læse: “Med det dream team af musikere kunne Poul Krebs på drømmenes teater læne sig tilbage og give de slidstærke sange ekstra liv. Blandt andet ved at lave nye flotte fraseringer i omkvæd. Krebs underbyggede endvidere de nærværende tekster ved levende at fortælle om sangenes oprindelse. Fremragende, Poul Krebs – og så på en tirsdag!”
Sommeren over blev der fulgt op med masser af koncerter under åben himmel, før Poul Krebs i oktober var på ”udebane”, som særlig gæst ved en række Hanne Boel koncerter landet over. Og så sluttede året med en stor solo-tur, igen med stort set udsolgte huse overalt.