På en god dag – Live fra Horsens Ny Teater

Men der var flere sange på vej. Sammen med sin mangeårige manager og samarbejdspartner Poul Martin Bonde, var Krebs blevet opfordret til at skrive en slags musical til Limfjordsteatret. Det blev til forestillingen SKABET, der tog udgangspunkt i den finurlige sang af samme navn fra STRIBER AF LYS – og ellers bød på fem helt nye Krebs-sange og nye versioner af nogle af de mere ukendte sange fra bagkataloget. Forestillingen blev spillet på turne over hele Danmark – og nåede mere end 20 opførelser. Sideløbende med teater-arbejdet havde Poul Krebs også skrevet sidste del af det der nu var blevet til en trilogi – med JENNIFER som første sats, JOHNNY HAN VAR LIGE VED AT BLIVE SINDSSYG som anden og mødet mellem de to, i den helt nye JOHNNY & JENNIFER, som finalen. Den fik premiere på en stor Danmarks-turné i februar og marts 2004 – sammen med en anden ny sang, HÅBLØS FAN.
Gennem årene har Poul Krebs jo skrevet en lang række sange sammen med andre musikere – og den del af arbejdet fortsatte også i vinteren 2003 – 2004, hvor Dansebjerg fik besøg af dels Christian Juncker (der var med som Guest Star på forårsturen 2004) og Julie Berthelsen. Sammen med Juncker skrev Krebs bl.a. “Du er alt jeg har” og “På den anden side” – og sammen med Julie blev det bl.a. til “Listen To This Song”. (Julie og Juncker havde disse co-writes med på de albums de sendte på gaden i september ’04).

Sammen med bandet – der nu efterhånden havde spillet langt mere end 130 koncerter sammen siden 1999 – drog Krebs atter på tur i maj – juni 2004. Og her skulle en koncert i Kolding vise sig at være ret skelsættende. Det var eneste gang den sommer Krebs og bandet stod alene på plakaten – og så var festivalsættet ligesom ikke langt nok. I stedet valgte Poul og orkesteret at varme op for sig selv – og gøre det ved at spille en række gamle sange, i noget der mindede om “unplugged” versioner. Resultatet var nærmest en slags genfødsel af orkesteret – og den koncert-DVD Krebs længe havde overvejet at lave, rykkede nu meget nærmere. Kontrakten med det mangeårige pladeselskab Sony var løbet ud – og hen over sommeren forelagde Krebs sine planer for forskellige selskaber og på CMC i Ålborg var de ovenud begejstrede for hans ide til et nyt album: en koncertCD/DVD, optaget live på Horsens Ny Teater – og med gamle og næsten glemte sange, en række af de store hits og nogle helt nye numre som repertoiret. Men alle sammen fortolket med den mere underspillede og akustisk funderede musikalitet bandet havde fundet frem den aften i Kolding. Til lejligheden inviterede Poul Krebs sin gamle kollega Claudia Scott – i sin tid gæst på den store musikhus-tur i 2001, der på sin vis også havde været en del af inspirationen til det kommende album. Claudia takkede ja til at flyve fra sin bopæl i Nashville til Danmark – og nåede ikke bare at optræde med bandet, men også at synge duet med Poul Krebs, på dennes første julesang nogensinde, MAGISKE SNEFNUG.

Samarbejdet med Dansk Flygtningehjælp fik endnu en dimension i forbindelse med koncerterne i Horsens. For at skabe en anderledes og spændende scene-opbygning, havde Poul Krebs kontaktet auktionsfirmaet Lauritz.com, der ikke bare var med på ideen om at levere en række møbler og lamper, fundet blandt deres auktionseffekter – men også at skænke deres salærer til Dansk Flygtningehjælp. Publikum kunne således byde på en række af de ting der stod på scenen i Horsens – og da auktionen var vel overstået, kunne Laurtitz.com overrække tæt på 30.000 kr. til Dansk Flygtningehjælp.
Op til koncerterne i Horsens var flere nye sange kommet til – og en af dem blev til titelnummeret på det nye album. PÅ EN GOD DAG var en hyldest til alle mennesker der kan føle sig uovervindelige, bare en gang imellem – og ikke mindst til de mange musikere Poul har spillet Danmark tyndt med, dengang succesen ikke ligefrem var proportional med fem eller sekscifrede salgstal (eller for den sags skyld tilskuere på de mange spillesteder der lagde hus til). Og det blev et par gode dage i Horsens den 30. og 31. august. Mens kameraer og andet opstyr snurrede – spillede Krebs og band sig igennem to koncerter, der hver havde en spilletid på over to timer. Sangen var nyfortolkede – og man så Per Chr. Frost folde sig ud primært på pedal-steel, slide og akustisk guitar, Allan Nagel havde fundet gulvbassen frem, Bjarne Nygaard Nielsen spillede fortrinsvist mandolin – og Morten Buchholtz viste nye sider af talentet på teatrets nystemte flygel og på Hammond-orgel. Stemningen blandt publikum var fantastisk – og det hele er fanget perfekt ind på den dobbelte-CD og medfølgende DVD, der udkom 11. oktober 2004.
I november 2004 udkom et ekstra track indspillet omkring “På En God Dag” – nemlig jule-duetten “Magiske Snefnug (På En Bænk I En Park I December)”, som tidligere nævnt sunget af Poul Krebs i godt selskab med Claudia Scott. Sangen blev særdeles populær på radiostationerne – og at de to nok havde lavet lidt af en fremtidig juleklassiker, kunne man se da sangen igen lå højt på rotationslisterne omkring julen 2005.
I februar – marts 2005 blev “På En God Dag” med stor succes fulgt op af en længere tur rundt i danske koncerthuse og store klubber, hvor der var udsolgt de fleste steder turen nåede frem. Og undervejs kunne pladeselskabet overrække holdet platinplader for mere end 50.000 solgte eksemplarer af albummet.
Hen over sommeren 2005 blev der sat strøm til såvel de nye hits fra “På En God Dag” som til en lang række klassikere fra bagkataloget – og sammen med det store orkester gav Poul Krebs endnu engang sit bidrag til sommerens soundtrack, med omkring 30 koncerter på festivaler og open airs rundt omkring i Danmark.