Signatur

Også i september udsendte Poul Krebs en ny single kaldet “Selvhenter”. Ifølge ophavsmanden var sangen dels inspireret af Leonard Cohens digt “Morgen på Mount Baldy” fra samlingen “Book of Longing/Længslernes Bog” og dels af de fejltagelser gud og hans stab af højt respekterede forskere begik, da de i sin tid skabte manden. Titlen “Selvhenter” stammede dog nok mest fra Poul Krebs’ karriere som fodboldspiller… “Selvhenter” var forløber for det store retrospektive bokssæt “Signatur”, der udkom den 22. oktober – og som på 5 cd’er og 1 DVD fortæller en del af den musikalske historie om Poul Krebs. Bokssættet rummer uddrag fra alle albums helt tilbage til debut’en med “Efter Stormen” i 1979 – og en hel cd er helliget numre der aldrig havde været udgivet eller aldrig før har været at finde på Pouls egne udgivelser. Endelig rummer den medfølgende DVD en lang række aldrig før udgivne optagelser, bl.a. en masse forrygende live-optagelser helt tilbage fra slutningen af 80erne.

For sangskriveren Poul Krebs var der i sommeren og efteråret 2007 også stor succes i Norge. I slutningen af september udkom albummet “Stemmer I Gresset” fra Krebs’ gamle ven og kollega Henning Kvitnes – og det album gik direkte ind på førstepladsen af den norske salgsliste. Det var Henning Kvitnes’ største succes i årevis (2 uger som #1 på den norske salgsliste) – og det selvom han var rigtig stor i hjemlandet i forvejen! Første single fra albummet var “Sånne Som Os” – Henning Kvitnes’ egen norske tekst til Poul Krebs’ gamle megahit “Sådan Nogen Som Os”. Den norske udgave var i månedsvis blandt de mest spillede sange i norsk radio – og var som sådan absolut en medvirkende årsag til den store succes for Henning Kvitnes’ nye album. Det var i øvrigt ikke første gang sangen hittede i Norge – tilbage i 1996 lavede Poul en version sammen med Jo Nesbø fra det norske band Di Derre og den udgave var et Top 10 hit på norsk radio. (Både Poul Krebs’ original og udgaven med Jo Nesbø er iøvrigt at finde på “Signatur”).

4. februar 2008 var Poul Krebs blandt initiativtagerne til en støttekoncert for sangerinden AnniOne, der havde mistet alt hvad hun ejede ved en brand nytårsaften. Sammen med venner og kolleger som Tina Dickow, Marie Frank og selvfølgelig AnniOne selv, fyldte Poul Krebs og en række fine musikere Fatter Eskil i Århus – og gav en smuk og stemningsfuld koncert der blev indspillet og mixet og efterfølgende udgivet i stærkt begrænset oplag også til fordel for AnniOne, der af den vej fik lidt tiltrængt økonomisk hjælp.
Sammen med bandet gav Poul Krebs 11 koncerter i februar/marts 2008 – og som noget aldrig før prøvet i Danmark, blev alle koncerterne optaget og udgivet som såkaldte ”officielle piratplader”. Det blev til 11 dobbeltalbums og en pirat-DVD – alle med veloplagte performances fra Poul Krebs og band, der undervejs kom godt rundt i det store bagkatalog og samtidig fik præsenteret både en række helt nye sange som “Forvirrede hjerter”, “Fighter”, “Skrøbelige ven”, udvalgte og næsten glemte perler (der havde fået nyt liv på “Signatur”) som “La mig stå lidt på stationen” og “This Part Of Town” og endelig co-writes med Song Island vennerne som “Where ever I go” og “Every Little Bit Of Your Love”.
Som nævnt udgav Poul Krebs – som del af det internationale sangskriverfællesskab Song Island Revue – albummet “Home” i 2008, nærmere bestemt den 25.august. Det var et råt, charmerende, varmt og særdeles umiddelbart album – skrevet, spillet og sunget af markante sangskrivere og musikere, hver især med lange solo-karrierer bag sig og som samlet i bandet Song Island Revue, åbenlyst nød at spille sammen og af den vej skabe den rette iscenesættelse til hver enkelt sang. Musikalsk kom Song Island Revue vidt omkring – og rundede både blues, gospel, country, rock og honky tonk, fra det lavmælte og underspillede, til nærmest garagerock. Udgivelsen blev fulgt op at 9 koncerter i DK og 6 i Norge – og for både album og koncerter, høstede Krebs, Welch, Kvitnes, Scott og co. fornemme anmeldelser. “En helt igennem stor koncertoplevelse lang fra en ordentlig by. Lad os ikke håbe, det er sidste gang disse syv musikere får koordineret deres kalendere”, som der stod i Gaffas 5-stjernede anmeldelse af Song Island Revues koncert i Vostrup Teater- og Musikhus.
Song Island Revue blev i øvrigt samlet igen i marts 2009 – denne gang under de varme og gavmilde himmelstrøg i Austin, Teaxas, USA. Her blev det til tre koncerter i forbindelse med den store South by South West musikfestival og branchemesse i “the live music capitol of the world”, som den musikglade Texas-hovedstad også ynder at kalde sig. Ved samme lejlighed udkom “Home” internationalt via en digital distributionsaftale med det amerikanske selskab Burnside.
I januar og februar 2009 blev det til 13 totalt udsolgte koncerter i nyt duo-samarbejde med den gamle ven og ligesidende Micahel Falch – og overalt hvor de kom frem, endte det med stående ovationer fra publikum, som kvittering for en helt igennem forrygende og mageløs aften. Det blev fortjent til seks ud af seks stjerner i anmeldelsen fra Nordjyske Stiftstidende, hvor anmelderen bl.a. skrev: “…et par timers nærmest overdådig opvisning i, hvad et par af syng-med-rockens mest drevne veteraner kan præstere, hver for sig, men måske især sammen. -For de klæder virkelig hinanden. Og supplerer hinanden fortrinligt…”