Song Island Revue

I maj måned 2007 var Dansebjerg rammen om en ganske særlig indspilningssession. Her mødtes nemlig fire sangskrivere og gode venner – der alle havde deltaget i de tidlige udgaver af Song Island: Kevin Welch, Claudia Scott, Henning Kvitnes og Poul Krebs. Sammen med et band – bestående af trommeslageren Frank Marstok, guitaristen Louis J. Myers og bassisten Troels Skjærbæk – blev der ved denne lejlighed indspillet en række sange, der alle havde det til fælles, at de var lavet som co-writes på eller omkring Song Island. Indspilningerne blev færdiggjort i løbet af vinteren 2007/2008 og udsendt under titlen ”Home” i august 2008.

Poul Krebs brugte også en stor del af sommeren og efteråret 2007 på andre projekter. Han var blandt initiativtagerne til det store internationale kulturudvekslings- og udviklingsprojekt “Globetown” (læs mere på hjemmesiden www.globetown.dk) – og under årets festuge i Århus, i starten af september, deltog han i koncert-rækken “Umage Par”, hvor Krebs sammen med harmonika-virtouserne i Band Au Neon, den internationale jazz-trommeslager Marilyn Mazour og bassisten Klavs Hovmand, gav helt nye og aldeles uforudsigelige udgaver af en række Krebs-sange.

Torsdag den 13. september spillede Poul Krebs sin første koncert nogensinde i Island. Sammen med bandet optrådte han i kulturhuset i Reykjavik – med den islandske megastjerne Bubbi Marthens som Special Guest og med eks-præsidenten Vigdis Finnbogadottir blandt tilskuerne. Vigdis Finnbogadottir er protektor for Kræftens Bekæmpelse i Island, der modtog hele entre-indtægten ved aftenens koncert. Den karismatiske eks-præsident kunne godt lide hvad hun hørte – og inviterede derfor Krebs & co. til et uformelt glas champagne i privaten dagen efter. Det blev en stor oplevelse at møde Vigdis Finnbogadottir på få-mands-hånd – og såvel Poul som resten af holdet blev blæst aldeles omkuld af denne vidende og særdeles charmerende kvinde.